Sidor

torsdag 31 mars 2011

Vårens hästutställning är här......


Idag har jag sytt dessa grytlappar med egenhändigt stygnsatta dalahästar  i korsstygn, . Fotade gjorde jag utomhus i skitig vårsnö.

onsdag 30 mars 2011

Återvinning.....................


Robusta väskor sydda av gamla jeans till 2 småkillar som gärna vill bära med sig lite grävmaskiner och annat smått o gott. Insidan fodrad med färglatt tyg och försedd med jeansficka.


onsdag 23 mars 2011

Äldre alerta damers intressen...................

speglar dessa två handdukar.
Fick en beställning där önskemålet var att namn , ålder och deras respektive intressen skulle finnas med. Tror ju förstås inte att Ingrid drar sin husvagn med motorcykeln  men man kan ju aldrig så noga veta.
Jag har ju en bekant som drar en liten söt husvagn med sin Honda Goldwing.

tisdag 15 mars 2011

Nu blommar det uppåt väggarna........


 i sovrummet efter att jag sytt denna bonad.
Inspirationen fick jag i den eminenta svenska quilttidningen Fat Quarter nr 1 2011 där det fanns en fin löpare kallad Klematisspalje.
Men i vanlig ordning så följde jag inte mönstret helt utan gjorde  en del ändringar och skapade en egen variant som dessutom får fungera som bonad i stället för som löpare.
Önskar att jag lika enkelt kunde beskära o ändra bilder som jag kan ändra quiltmönster men se där är jag en total novis.
Mitt photoprogram försvann ju när datorn pajade (för snart ett år sen) och jag har ännu inte fått ändan ur vagnen och letat fram  cd:n och lagt in det på nytt.
Kanske dags snart!


fredag 4 mars 2011

Tupp, tupp men ingen höna.......

Sydde en påsklöpare där två tuppar står och spanar förtvivlat efter hönorna som verkar ha rymt från hönsgården.
Tupparna kommer från senaste numret av Quiltemagasinet men själva löparen är en egen variant.


torsdag 3 mars 2011

Nallekläder.....

Min dotter ville ha några mobilfodral till sig själv och sin väninna, så här blev resultatet.

onsdag 2 mars 2011

Vårkänslor...............

Solen skiner och vårkänslorna börjar komma smygande trots kalla nätter och mornar, -14 när jag gick på hundpromenad  kl 8 i morse.
Tulpaner betyder vår för mig därför improviserade jag ihop denna lilla löpare igår.
Dom stora maskinerna fick vila och jag passade på att testa lilla Elnas färdigheter och hon skötte sig utomordentligt bra.
Både att sy ihop lapparna, quilta ihop lagren, frihandsquilta "nerver" på bladen och sy fast applikationerna med små fina langettstygn allt precis allt klarade hon med glans.
Dessutom så tyst och mjukt, ja en liten önskedröm.
Nu har hon verkligen bevisat att hon har de kvalifikationer som behövs för att få följa med på nån syträff i framtiden.

tisdag 1 mars 2011

En av tre.....................

 kuddar som jag gjort till vårt nyrenoverade sovrum. Tyvärr hade jag dåligt med innerkuddar så dom andra två väntar jag med att fotografera.
Tyget är ekologisk bomull som dekorerats med en stryka-på-bild, maskinbroderi , 3 olika spetsar och en liten virkad blomma med pärla i mitten.